top of page
Luie ochtend

Stress & Burn out

Begeleiding & coaching: pak de regie terug  naar jouw gezondheid

In je werk en leven is het niet altijd rustig en te overzien, gebeuren er dingen die veel impact hebben op jouw energieniveau en belastbaarheid. Wij zijn er dan om jou te begeleiden en te leren omgaan met de stress en druk van het moderne leven, door middel van coaching, counseling en training.

 

We helpen je met het verkrijgen van inzicht in de oorzaken van stress en biedt praktische tools en technieken om stress te verminderen.

Het kan gaan om het aanleren van ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen, meditatie, time-management, en het ontwikkelen van gezonde coping mechanismen.

Ons doel is om jou te helpen het stressniveau te verminderen, zodat je gezonder en gelukkiger kunt leven en werken. B-vida is CSR gecertificeerd en gaan we voor een maatwerk traject dat past bij jou en de situatie waar je in zit.

 

Stap voor stap aan de slag om te zorgen dat je de eigen regie weer kunt pakken over jouw gezondheid, leven en werk.

Wellness instead of stress. Hand turns a cube and changes the word 'stress' to 'wellness'.

De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan.

 

Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche.

 

Roofbouw

De klachten die horen bij overspanning en burnout ontstaan niet van de ene dag op de andere. Het is het resultaat van een langdurig en progressief proces van mentale en fysieke uitputting. Tijdens dit roofbouwproces krijg je steeds meer lichamelijke en psychische klachten.

 

Chronisch onvoldoende herstel

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chronische overbelasting, gevolgd door onvoldoende herstel, leidt tot ontregeling van fysiologische mechanismen die bedoeld zijn om je in stressvolle situaties te helpen extra prestaties te leveren.

 

Het fysiologisch evenwicht raakt meestal verstoord door een combinatie van factoren: door de situatie op het werk (zoals gebrek aan waardering en hoge werkdruk), factoren in de privésituatie, de psychische en fysieke conditie, leefwijze en zelfmanagement.

 

Je raakt ontregeld door het steeds maar ‘aan’ staan

Op zeker moment helpt enkel rust nemen niet meer: dat noemen we overspanning of burn-out. De chronische alarmtoestand heeft tot lichamelijke ontregelingen geleid. Je herstelt pas als de vicieuze cirkel van ontregeling wordt doorbroken en gekeerd. (Vandaar onze naam CSR: Chronische Stress Reversal.)

 

Focus op de oorzaak, niet op de symptomen

Het mentale en lichamelijke disfunctioneren leidt vaak weer tot verdere problemen, zowel op het werk als in de privésfeer. Doordat je een kort lontje hebt en weinig veerkracht, krijg je bijvoorbeeld sneller conflicten op je werk. Of je krijgt relatieproblemen, of oude trauma’s spelen weer op. Dit soort afgeleide problemen fungeren vaak als aanmeldingsklacht en – ten onrechte – als focus van de diagnostiek en behandeling.

 

Psycho-biologische aanpak = effectief en prettig

Op grond van deze uitgangspunten werd de CSR-Methode ontwikkeld. In de coachpraktijk wordt deze benadering niet alleen door de cliënten hoog gewaardeerd (gemiddeld evaluatiecijfer: 8), hij is ook bewezen effectief. Cliënten voelen zich begrepen (‘het zit niet tussen m’n oren’), begrijpen waarom ze klachten kregen, stoppen het roofbouwproces en leren wat er nodig is voor duurzaam herstel. Ook het bevorderen en begeleiden van verantwoorde werkhervatting maakt deel uit van de aanpak.

 

Ben jij klaar om de regie te pakken over jouw gezondheid, werk en leven?

Plan hier een afspraak!

Adres
 
Villa Antigone 
Stationstraat 30
6361 BH Nuth
Zuid-Limburg
Route

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page