Kerst maar dan anders

Bijgewerkt op: 23 jun. 2021

De laatste werkzaamheden op ons kantoor worden afgerond. Net zoals vele anderen kijken ook wij terug op een bijzonder en bewogen jaar. Naast persoonlijke ontwikkeling hebben we ook weer een professionaliseringsslag kunnen maken. Hierdoor hebben we beide onze Noloc erkenning kunnen behalen. Iets waar we erg trots op zijn. Ik realiseer me hoe dankbaar we mogen zijn dat wij mogen terugkijken op een goed jaar.


Deze week breekt de Kersttijd aan. Een aantal dagen waarbij veel mensen elkaar opzoeken om samen tijd door te brengen en (lekker en veel) te eten. Ook de afsluiting van dit gekke jaar zal er anders uitzien. Met een klein gezelschap mogen we op anderhalve meter afstand van elkaar de gourmetpannetjes vullen en de cadeautjes overgooien. Als je de geluiden mag geloven is het een vreselijke tijd en is Kerst een drama door deze maatregelen.


Dit zet mij toch aan het denken. Mijn gedachten gaan uit naar mensen die altijd alleen-zijn met Kerst. Of naar mensen die om wat voor een reden niet samen kunnen zijn met ouders of kinderen. En dan niet alleen in dit Coronajaar. Zoals jullie op onze socials hebben kunnen lezen, starten Bianca en ik in februari met bijeenkomsten voor stiefmoeders en moeders die in een samengesteld gezin leven.


Buiten het feit dat ik zelf een samengesteld gezin heb, kom ik ook uit een gebroken nest, zoals ze dat vroeger noemde. Dit heeft voor mij o.a. als gevolg dat ik om meerdere redenen geen contact meer kan hebben met mijn vader. Ik vier dus al vele Kerstfeesten met één ouder (en natuurlijk nog andere lieve mensen). Je raakt hieraan gewend, maar zeker rond feestdagen wordt je hier extra mee geconfronteerd.


Wat ik heb geleerd is om er altijd het beste van te maken. Kijk naar de mensen die er wel in je leven zijn en die je liefde kunnen geven. Probeer dat ook zeker tijdens deze Kerst te doen. Zoek naar creatieve manieren om elkaar te laten weten; ik denk aan je. En mam, gelukkig krijg ik dubbel de liefde van jou!


Dus voor 2021, geef elkaar het hele jaar door een beetje extra aandacht. Laat de mensen die belangrijk voor je zijn weten dat je aan ze denkt. Ik wens jullie ondanks alles hele fijne ontspannen Kerstdagen en een liefdevol 2021!

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven