Emoties: wat een gedoe!!!

Ken je dat? Je weet wat je wilt, wat je kan en hoe je er moet komen en toch lukt het niet helemaal om je doel te bereiken.


Wij, Babette en Bianca werken dagelijks met en voor mensen, zowel individueel als in teams. In onze loopbaancoaching, teamcoaching, gezins- en individuele coaching zien we het heel vaak gebeuren dat mensen wel weten wat ze kunnen doen om verder te komen en een doel te bereiken. En toch lukt het niet of heel moeilijk.


Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar persoonlijke ontwikkeling en er is dus heel veel kennis en informatie beschikbaar. Wij willen aanvullend hierop een theorie delen die we vanuit onze praktijk, dagelijks tegenkomen. Een duidelijke en eenvoudige manier om jouw emoties te begrijpen en die vervolgens in te zetten als jouw kracht.


Soms weten we helemaal niet wat we willen of wijken af van hetgeen we willen. Dat komt omdat we onze emoties niet begrijpen, herkennen en op momenten ook wegduwen. En die emoties zijn nou net een heel belangrijk onderdeel om gelukkig te zijn, succes te behalen en je veerkracht te vergroten. Zie het als extra informatie van jouw interne navigatiesysteem om je weg vinden en op jouw eigen pad te blijven. Wij leren je dan ook om jouw emoties te herkennen en te begrijpen wat ze jou duidelijk willen maken. Dit om uiteindelijk jouw emoties op een positieve manier voor je te laten werken.


Maar hoe zijn we nou eigenlijk gekomen tot de badeenden theorie?

Enige tijd geleden waren Bianca en Floor (dochter van Babette) met elkaar in gesprek over het vak en de toekomst. Ze kwamen aan de praat over emoties en dat wij, mensen die kunnen wegduwen, net als een badeend. Hoe harder je de badeend onder water wegduwt, hoe harder die weer omhoog schiet. Zo werkt het ook met emoties. Op momenten dat het niet meer lukt om de emotie weg te duwen, komt die des te harder eruit.


Dit verhaal heeft indruk gemaakt op Floor en is echt blijven hangen. Het badeenden verhaal wordt door Floor doorgegeven aan haar vrienden en op dat moment is de badeenden theorie van B-vida geboren! We hebben deze theorie op basis van onze eigen ervaringen uitgewerkt tot een methode die we nu met grote regelmaat succesvol inzetten in ons eigen bedrijf.


Wil jij net als Floor jezelf en anderen helpen of meer weten hoe jij jouw emoties als kracht kunt inzetten, meld je dan aan voor een van de workshops. Kijk voor actuele data op https://www.bvida.nl/


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven