Eén jaar verder

Bijgewerkt op: 23 jun. 2021

Afgelopen 1 november 2020 was ik officieel één heel jaar fulltime ondernemer. Eén heel jaar geleden dat ik de veiligheid van mijn loondienst baan vaarwel zei om een nieuw avontuur aan te gaan.


Wat ik toen natuurlijk nog niet wist, was dat de wereld een aantal maanden later werd geconfronteerd met een crisis van formaat, te weten Covid-19. Ik zal er niet om liegen, ik heb er toch wel even van wakker gelegen, maar heb de angst snel omgebogen naar het denken in kansen.


Want juist in deze periode hebben mensen behoefte aan ondersteuning in hoe om te gaan met hun loopbaan en het omgaan met stress en onzekerheid. En dit werd dan ook de realiteit.


Als ik namelijk tergkijk op het afgelopen jaar heb ik veel mensen in de zorg mogen ondersteunen op verschillende gebieden. Maar ook mensen die door de crisis hun baan zijn kwijtgeraakt en zich opnieuw op de arbeidsmarkt moesten oriënteren heb ik kunnen ondersteunen en adviseren. Een andere mooie ontwikkeling is dat er ook veel mensen zijn die door alle gebeurtenissen meer op zoek zijn naar zingeving in werk.


Zij gaan kritisch kijken naar het werk dat zij nu doen en komen daarbij soms tot de conclusie dat dit niet meer voldoet aan de idealen die zij ooit hadden en nu weer hebben. Ik vind het heel bijzonder om met deze groep mensen weer op zoek te gaan naar deze idealen en daarbij de energie en het enthousiasme te zien dat vrijkomt bij dit proces.


Ook in 2021 ga ik hiermee verder. De aanmeldingen voor NL leert stromen weer binnen en ik kijk er enorm naar uit om met deze mensen aan de slag te mogen. Verder zijn we binnen B-vida momenteel bezig met nieuwe plannen die we in 2021 willen uitrollen.


Al met al een jaar om dankbaar te zijn voor de kansen die ik heb gekregen als ondernemer en de persoonlijke groei die ik als mens mocht doormaken. Op naar 2021!
83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven