B's Balance: Invulling & mindset

Bijgewerkt op: 23 jun. 2021


Je kunt tegenwoordig geen tijdschrift openslaan of het onderwerp gezondheid en balans in relatie tot werk wordt van alle kanten belicht. Steeds meer mensen doen een stapje terug in het aantal werkuren om zo de balans in het leven terug te brengen. Maar wat nou als je nooit een balans zal vinden tussen je werk en je gezondheid omdat je chronisch ziek bent?


Wat als iedereen tegen je zegt dat je echt te veel uren werkt voor de aandoeningen waar je mee kampt? Dit is al 20 jaar “the story of my life”. Jarenlang heb ik voor mezelf de rem op mijn leven gezet omdat andere mensen wisten wat goed voor mij was en hoe het hoorde in het hokje waarin ik zogenaamd thuishoorde.


Totdat er kansen op mijn pad kwamen die ik gewoonweg niet kon laten schieten en ik van parttime medewerker ging naar iemand die zowel in loondienst is als een eigen onderneming heeft. En daarnaast nog een gezin met twee kids runt.


Tot mijn verbazing merkte ik dat ik energie kreeg. Tuurlijk sta ik nog geregeld ’s ochtends op met het gevoel de dag niet te kunnen doorkomen en lig ik nog regelmatig om acht uur ’s avonds in bed. Maar de energie en afleiding die ik elke dag krijg van mijn werk maakt heel veel goed. Nooit dacht ik dat dit voor mij was weggelegd en nu is het mijn leven.


Mijn boodschap is niet dat werken maakt dat je niet meer ziek bent, maar wel dat de invulling van je leven alles te maken heeft met mindset. Blijf niet op de bank zitten omdat andere mensen vinden dat dit goed voor je is, maar zie je werk ook als houvast om met je ziekte om te gaan. Er zullen deuren voor je open gaan!8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven