B's Balance: Trots, werken en het ouderschap


Naast het feit dat ik een werkende vrouw ben, die geniet van de vakgebieden loopbaancoaching, hr & organisatieadvies, ben ik ook moeder van twee gezellige pubers. Ook nog een van alle soorten, een dochter en een zoon. Ik denk dat veel moeders zich wel herkennen in het fenomeen schuldgevoel dat met de geboorte van je kinderen gratis wordt meegeleverd. Het is er opeens en gaat nooit meer weg.


Bij alle activiteiten die je onderneemt zonder je kinderen komt opeens dat groene monstertje tevoorschijn dat je kritische vragen gaat stellen of dit echt nodig is en of het niet toch heel zielig voor de kinderen is dat ze jou nu moeten missen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook genoeg mensen die voor jou en je kinderen weten wat goed is en je hier graag aan herinneren.


Nu mijn kinderen een puberleeftijd hebben bereikt ben ik dit thema eens gaan bespreken met hen. En wat blijkt, ze zijn blij als ze ook een keer tijd voor zichzelf hebben! Er blijkt geen formule te bestaan die bewijst dat de hoeveelheid tijd die je bij je kinderen bent garant staat voor gelukkige kinderen en goed moederschap.
Het blijkt zelfs dat mijn kinderen mijn werk leuk en interessant vinden. En toen ze ook nog vertelden dat ze er trots op zijn dat mama een eigen bedrijf heeft, en dit ook delen met klasgenoten, kon mijn dag niet meer stuk. Want het feit dat ik een voorbeeld mag zijn voor mijn kinderen en daarnaast ook echt nog gezellig en regelmatig een kopje thee met ze drink, maakt mij trots.


Trots op mijn kinderen maar ook zeker op mezelf. Dat mogen we best iets vaker tegen onszelf zeggen. Ik ga dan nu ook even van dit moment genieten! En ik hoop dat jullie ook de tijd nemen om vaker successen te vieren.

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven