B's Balance: mijn badeenden & de Fuck it! -kabouter

What the Duck!!! De afgelopen periode merk ik dat mijn eenden (emoties) in beweging zijn en dat komt omdat het privé onrustig is. Ik maak me zorgen om de gezondheid van mijn papa. We delen vaak alleen de leuke momenten op social media. Ook ik doe dit en waarom eigenlijk? Je kwetsbaar opstellen is belangrijk; het voelen van de “ongemakkelijke” emoties hoort erbij en geven kracht.


Niet makkelijk en af en toe zit ik mezelf met mijn eigen overtuigingen in de weg. Dan heb ik hulp nodig van de fuck it! kabouter, een knuffel, de zon en aanmoediging. Dan zakt alles en dobberen mijn eenden weer verder en kan ik weer handelen naar hetgeen er toe doet.


Wat doet die fuck-it kabouter eigenlijk samen met die badeenden? Ik was/ben bezorgd en als ik dat eens van een afstandje voel en bekijk, voel ik me machteloos. Vanuit deze emotie begin ik te denken en de overtuiging die ik heb is: Je moet alles doen wat je kan om te zorgen dat het goed komt.


Als ik hier lang over nadenk, voelt het zwaar, die machteloosheid. En dan zie ik de fuck-it Kabouter en natuurlijk is deze overtuiging van mij niet waar. Impliciet zeg ik eigenlijk dat alleen IK kan zorgen dat het goed komt. Waanzin natuurlijk, want voor de gezondheid van mijn vader is hij het, die zijn gezondheid kan beïnvloeden, een heel team van medische specialisten, helpt mijn zus en iedereen die mij steunt. En zijn er dingen die je nu eenmaal niet kan beïnvloeden, wel hoe je er mee omgaat. Als ik daar aan denk, voel ik me waakzaam en ook voel ik de liefde van degene die dichtbij me staan en mij steunen.


Mijn badeeenden / emoties geven namelijk een boodschap. Machteloos voelen laat je namelijk weten dat kracht niet altijd zit in doen, maar soms in durven niet-doen en vertrouwen op de ander.


Diegene die mij kennen, weten dat ik heel graag in de doe modus zit en het niet-doen een optie is, maar liever niet :)


Waakzaam is eigenlijk emotieloos: het is de houding waarmee wij emoties en gedachten observeren en schiften en dus kiezen. Het behoedt ons met gedachten mee te gaan die ons in de onbewuste duale laag trekken. En precies dat heb ik nu nodig en is dit mijn fuck-it kabouter!


Dus fuck - it tegen die idiote overtuiging en vertrek ik opnieuw vanuit vertrouwen en bel ik papa om te horen hoe het met hem gaat.
#papa#badeenden#loveyou#loveyourself


Wil jij jouw badeenden in beeld brengen en leren wat jouw emoties jou te zeggen hebben? Maak dan een afspraak via info@bvida.nl. Heb je vragen of wil je kennis maken kan dat ook, je bent van harte welkom bij B-vida, Stationstraat 30, 6361 BH Nuth
65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven