B' Balance: verlegenheid & onzekerheid

Bijgewerkt op: 23 jun. 2021

Al jaren schrijf ik zaken van me af als het leven of ikzelf, uitdagingen op mijn pad zet. Ik deel het wel, maar om het te delen in schrift, vind ik best spannend. Echter geloof ik erin dat als je met elkaar deelt, je vanuit deze verbinding kunt leren, groeien, ontwikkelen, een inzicht op kunt doen of samen een mooie ervaring kunt hebben. Dus ga ik het toch doen!


Delen van kennis en ervaringen helpt een mens verder in zijn/haar eigen ontwikkeling, professionele ontwikkeling en zorgt voor groei in organisaties. Vanuit B-vida doen we dit dagelijks door te coachen op allerlei verschillende gebieden: loopbaancoaching, individuele coaching, teamcoaching en omdat een mens werkt en leeft in verschillende omgevingen houden we ons ook bezig met HR advies, programma management en organisatieadvies.


Ai, daar ga ik al! De zakelijke kant, ook een groot deel van mijn leven, maar niet waar ik het over wilde hebben. In deze blog B's Balance willen we, Babette Uranka en ik, Bianca Mackintosh schrijven over wat ons bezig houdt.

Terug naar het onderwerp: dat ik het spannend vind, wat betekent dit nu eigenlijk? Ik weet het soms zelf niet, merk dan wel van alles, voel dan veel en mijn brein begint er dan betekenis aan te geven. Dit gaat razendsnel.


Als ik mezelf dan even in de stoel zet en even stil sta bij wat dat spannende is, dan gaat het voor mij over verlegenheid. Ik heb het nog steeds, 42 en weet wat ik kan en wil en toch op momenten verlegen. Als ik dat beter bekijk hoort daar ook onzekerheid bij.


Allerlei gedachten komen dan in me op, ik ken ze goed en in de loop der jaren leer je weer bij. Overtuigingen die me verder helpen om die onzekerheid te voelen en me er niet door te laten leiden. Dan denk ik : ok, het is tijd om te verkennen en eens te kijken wat het me brengt. Direct voel ik me dan anders, doordat ik er bewust mee bezig ben, geeft het me kracht en ben ik vaak verrast door de uitkomst of de ontdekking. Ik kan dan heel enthousiast worden en vanuit daar komt energie vrij om van alles te doen en creëren.

Gaat het altijd zo vanzelf: nee echt niet! Door het leven en de kwetsuren die je

oploopt groei je. Op die momenten doe je vaak inzichten op die te maken hebben met de kern van jezelf. Als het ware loop je tegen jezelf aan en dan is het zaak om te kijken, voelen, horen, blijven zien, accepteren, leren en verder te gaan zonder gedoe. Ja, zonder gedoe!? Mmm, af en toe eens wat drama, humor, fun en een steuntje in de rug is zeker welkom. Betekent dit dan dat ik zelf alleen maar in de stoel zit?


Nee, dat doe ik af en toe, maar doe ik dit vooral door in beweging te zijn, vanuit bewustzijn, optimisme, kracht en gewoon mezelf. Just B!

Wat houdt jou bezig?Kennis maken doen we graag met een kop koffie of thee. Dit kan veilig op kantoor en ook digitaal. Maak een afspraak via info@bvida.nl .


122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven