Uit ervaring weten dat het niet altijd vanzelf gaat in een gezin. Soms kan het goed zijn om samen met een coach te kijken naar wat er nu eigenlijk gebeurd in het gezin. Weten hoe een samengesteld gezin werkt en welke dynamieken dit met zich mee kan brengen, is het halve werk.

 

Wil jij meer weten informeer naar de mogelijkheden en mail ons op info@bvida.nl

 

Samengestelde gezinnen zijn gezinnen waarbij een ouder een kind heeft uit een vorige relatie. Naar verwachting zal dat in de toekomst toenemen. Een stiefgezin wordt gevormd na echtscheiding of na overlijden van een van de ouders. 

 

Achtergronden: Bijna 10 procent van alle gezinnen is een samengesteld of stiefgezin, ook wel nieuw gezin genaamd. De verhoudingen binnen een samengesteld gezin zijn vaak complex. Kinderen moeten wennen aan het nieuwe gezin en aan de stiefouder. En omgekeerd moet de stiefouder een band opbouwen met de kinderen.

 

 Stiefvadergezinnen zijn vaker fulltime gezinnen en stiefmoedergezinnen vaker parttime. De categorie halftime gezinnen (met diverse oudercombinaties) groeit snel. In ongeveer een derde van de nieuwe gezinnen nog een of meer gezamenlijke kinderen worden geboren. Vanuit het perspectief van die kinderen is het gezin geen stiefgezin maar een kerngezin ('oorspronkelijk' gezin).